KECSKESAJT LEVENDULAMÉZZEL
2010.10.16. 09:03
A dolgos méhek munkáját augusztus-szeptemberben (közvetlenül a levendula virágzási időszaka után) "takarítják be.
Borostyánsárga vagy elefántcsont-fehér színű, jellegzetesen kellemes illatú méz, amikor megkósoltja az ember, érzi benne a fahéj és a vanília édeskés keveredését. Igazi csemegének számító méz, általában mindenki elsőre megkedveli.
Többféleképpen eszik itt kint. Leginkább önmagában, pl: baguettel-vajjal, műzlivel. De tökéletes kiegészítője lehet a kecskesajtnak, a sült fügének, vagy a ropogós libamájnak is.
De nem csak étkezésre használják ezt a finomságot: (meglepő módon) nyitott sebek kezelésére is kiválóan alkalmas, de ajánlják még álmatlanságban szenvedőknek vagy vesepanaszok és bélférgesség ellen is.
És most álljon itt egy "recept" ami tökéletes dessert lehet egy finom ebéd kísérőjeként:
Egy karika, vagy cikkely kecskesajtra rákanalazzuk a levendulamézet, és élvezzük azt az ízharmóniát.
A bejegyzés trackback címe:
https://franciaeletrol.blog.hu/api/trackback/id/tr542377377
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nincsenek hozzászólások.
Utolsó kommentek