KECSKESAJT LEVENDULAMÉZZEL

2010.10.16. 09:03

 

A csodálatos Provance-i táj látványával és illatával szükségszerűen együtt jár a levendula méz. Különösen nagyra értékelik a "műértők" ezt a kincset.  Szerencsére  Magyarországon is egyre több helyen fellelhető már a boltok polcain.
A dolgos méhek munkáját augusztus-szeptemberben (közvetlenül a levendula virágzási időszaka után) "takarítják be.
Borostyánsárga vagy  elefántcsont-fehér színű, jellegzetesen kellemes illatú méz, amikor megkósoltja az ember, érzi benne a fahéj és a vanília édeskés keveredését. Igazi csemegének számító méz, általában mindenki elsőre megkedveli.  
Többféleképpen eszik itt kint. Leginkább önmagában, pl: baguettel-vajjal, műzlivel. De tökéletes kiegészítője lehet a kecskesajtnak, a sült fügének, vagy a ropogós libamájnak is. 
 
De nem csak étkezésre használják ezt a finomságot: (meglepő módon) nyitott sebek kezelésére is kiválóan alkalmas, de ajánlják még álmatlanságban szenvedőknek vagy vesepanaszok és bélférgesség ellen is.
 
És most álljon itt egy "recept" ami tökéletes dessert lehet egy finom ebéd kísérőjeként:
Egy karika, vagy cikkely kecskesajtra rákanalazzuk a levendulamézet, és élvezzük azt az ízharmóniát.
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://franciaeletrol.blog.hu/api/trackback/id/tr422377377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása